Две майки на новородени бебета по коледните празници във Варна са

...
Две майки на новородени бебета по коледните празници във Варна са
Коментари Харесай

Две майки изоставиха новородените си по празниците във Варна

Две майки на новородени бебета по коледните празници във Варна са декларирали твърдо решението си да изоставят децата си, показа за Varna24.bg Анна Конукова, началник на Отдела за протекция на детето към дирекция "Социално подкрепяне " във Варна.

И двете родилки са от Варна и са от малцинствен генезис, а бебетата са родени недоносени. 
След изписването децата ще бъдат настанени в приемни фамилии, добави Конукова. 
Стана ясно, че към момента е неразбираема ориста на изоставеното в АГ-болница бебе на убитата 18-годишна Надя от Аспарухово. Детето беше родено с доста ниско тегло и изоставено в здравното заведение в злополучния ден, когато майката бяга от там и се прибира при своя палач Красимир. Очаква се детето да наддаде на килограми, след което ще бъде настанено в Дома за медикосоциални грижи във Виница, изясни Анна Конукова.
Стана ясно, че във Варна кандидат-осиновителите варират сред 55 и 60 фамилии за година. През предходната година 59 фамилии са декларирали предпочитание да осиновят дете, през 2016 година броят им е бил 51, а през 2015 г.- 62. 
Според наклонността претендентите са с все по-малко искания. Преди години те държали детето, което ще осиновят да е от български генезис и без болести или увреждания. В последните години обаче упованията им били много по-разширени, добави Анна Конукова.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР